Αυτό αναδείχθηκε στην άκρως επιτυχημένη εκδήλωση της Women Act που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή της Ν.Δ. Τάσου Χατζηβασιλείου την Παρασκευή, στο κατάμεστο roof garden του ξενοδοχείου Philippos Xenia στις Σέρρες, με τίτλο «Γυναίκες στη Δημόσια Σφαίρα για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή τη λειτουργία του κόμβου δράσης της Women Act στην πόλη των Σερρών. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους, ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε: «Όσο και να το αρνούμαστε ή απλώς να το παραβλέπουμε, οι στερεοτυπικές συμπεριφορές κυριαρχούν γύρω μας. Σας καλώ να κάνουμε ένα πρώτο, μικρό ίσως αλλά πολύ σημαντικό βήμα. Και σας διαβεβαιώ ότι θα αλλάξουν πολλά. Και κάποια στιγμή οι πολλοί κόσμοι της Ελληνίδας θα γίνουν ένας. Ο σύγχρονος κόσμος της Ελλάδας που βαδίζει με γρήγορα βήματα στο καλύτερο μέλλον».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης, κ Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία υπογράμμισε: «Η χαμηλή συμμετοχή των γυναικών στη δημόσια σφαίρα υποδηλώνει πάνω απ’ όλα έλλειμμα δημοκρατίας. Για να ξεπεράσει όλα αυτά τα κοινωνικά εμπόδια, η σύγχρονη γυναίκα χρειάζεται οργανωμένη στήριξη».

Στην εκδήλωση ως ομιλήτριες συμμετείχαν, ακόμη, η κ. Μαρία Αναστασιάδου, Πρόεδρος του ΔΣ της FIBRAN, η κ. Νέλλη Ευθυμίου, ιατρός, η κ. Βασιλική Πέτσα, Πρόεδρος του Συλλόγου “Σερραίες Μανούλες”, η κ. Ελπίδα Σιδηροπούλου, κτηνοτρόφος, καθώς και η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Ελένη Δουνδουλάκη, μια δυναμική και επιτυχημένη νέα πολιτικός. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Μαρία Γιαννιού, Συνιδρύτρια της Women Act. Να σημειωθεί ότι η οργάνωση ανέθεσε τη θέση συντονίστριας του κόμβου των Σερρών στη μηχανικό Δέσποινα Χατζηγαβριήλ.

Το κοινό που κατέκλυσε το roof garden του ξενοδοχείου Philippos Xenia των Σερρών αποτελείτο κυρίως από γυναίκες. Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο βουλευτής της ΝΔ κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Δήμαρχοι Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, Εμμ.Παππά κ. Δημήτρης Νότας, Νέας Ζίχνης κ. Παντελής Μπόζης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Μπαλαξής, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Στάθης Κουτμερίδης, οι Αντιδήμαρχοι Σερρών κ. Σωτηρία Πάνου, κ. Γιάννης Δεσποτίδης και κ. Γιώργος Ταΐρης, η Αντιδήμαρχος Αμφίπολης κ. Ελένη Πατσιά, η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κ. Χρυσάνθη Παλάζη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δέσποινα Ιλανίδου, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, κ. Αριάδνη Παπαφωτίου, ο πρώην Δήμαρχος Αμφίπολης κ. Κώστας Μελίτος κ.α.