Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του βουλευτή Σερρών και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσου Χατζηβασιλείου στο 14ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος.

Αρχικά, ο κ. Χατζηβασιλείου εξέφρασε την κατανόησή του για την κούραση και την αγανάκτηση που νιώθουν οι νέες γενιές μετά την οικονομική κρίση και την πανδημία, προσθέτοντας ωστόσο ότι “είναι στο χέρι της κυβέρνησης να φέρει τη νέα γενιά πιο κοντά στην Ευρώπη και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και δυνατότητες για εκείνους που θα σηκώσουν το φορτίο των ευρωπαϊκών αξιών και θα το οδηγήσουν στο μέλλον”.

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηβασιλείου ανέλυσε τους πυλώνες στους οποίους θα βασιστεί η στρατηγική της κυβέρνησης για την αφομοίωση της αξίας του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής από τις νέες γενιές.

Σε ό,τι αφορά  τις γαλλικές εκλογές, ο κ.Χατζηβασιλείου ανέφερε ότι οι νέοι επέλεξαν τον ορθολογισμό του Μακρόν απέναντι στον ανεύθυνο λαϊκισμό της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς, προσθέτοντας πως “αυτό αποδεικνύει ότι η απάντηση στον ευρωσκεπτικισμό, θα δοθεί πρώτα από τους νέους”.

Ο Σερραίος βουλευτής κατέληξε: “Η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη που έβαλε την πατρίδα μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, είναι εκείνη που φέρνει τις νέες και τους νέους πιο κοντά σε αυτό που σήμερα χρειαζόμαστε: Στην ευρωπαϊκή πολιτική, οικονομική και κοινωνική ολοκλήρωση”.

https://www.youtube.com/watch?v=UkNWoxqmwtY