Συνάντηση με κλιμάκιο Γάλλων βουλευτών που επισκέπτονται την χώρα μας είχε ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην χώρα μας των προέδρων και μελών της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Γερουσίας.

Κατά την συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας και η σύμπλευση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας στο πλαίσιο της ΕΕ.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην μακρά φιλία που συνδέει τις δύο χώρες. Υπογράμμισε ότι η χώρα μας είναι συγκληρονόμος των αρχών του Διαφωτισμού και ευχαρίστησε την Γαλλία για την υποστήριξη που προσφέρει στα ζητήματα της τουρκικής παραβατικότητας. «Ο τουρκικός αναθεωρητισμός δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά την Ευρώπη ολόκληρη», τόνισε ο βουλευτής προσθέτοντας ότι όλοι μαζί πρέπει να στείλουμε αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα ότι η ρητορική για λύση δύο κρατών στην Κύπρο είναι απαράδεκτη.

«Η ανάμιξη της Άγκυρας σε τρίτες χώρες, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, όπως π.χ. στην Λιβύη, όπου η Τουρκία συνεχίζει να διαφωνεί με την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων», εξήγησε ο κ. Χατζηβασιλείου, ενώ αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό υπενθυμίζοντας στους Γάλλους συναδέλφους του ότι η γειτονική χώρα εργαλειοποιεί, δυστυχώς, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες για δικές της σκοπιμότητες.

Επίσης, ο βουλευτής Σερρών κάλεσε την γαλλική αντιπροσωπεία να υποστηρίξει τα κοινά επενδυτικά προγράμματα Ελλάδας – Γαλλίας που στοχεύουν στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της ψηφιακής οικονομίας. Τέλος, ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε την ανάγκη κοινής δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τονίζοντας ότι αυτή θα είναι η επόμενη μεγάλη παγκόσμια πρόκληση, μετά την πανδημία του κορωνοϊού.