Η Ελλάδα δεν ανησυχεί για ρεβάνς από την τουρκική πλευρά και οποιαδήποτε προκλητική αναφορά θα απαντηθεί κατάλληλα, ήταν το μήνυμα του βουλευτή Σερρών της ΝΔ Τάσου Χατζηβασιλείου στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. 

Ο βουλευτής τόνισε ότι η επίσκεψη του κ. Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, είναι από μόνη της ένα θετικό γεγονός, καθώς δείχνει ότι η διαδικασία επαναπροσέγγισης συνεχίζεται. Ο κ. Χατζηβασιλείου θύμισε ότι η Ελλάδα θέλει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, με στόχο την εμπέδωση ενός κλίματος εμπιστοσύνης, που λείπει σήμερα. Αυτό θα επιτρέψει, όπως ανέφερε ο βουλευτής, να πάμε ένα βήμα παρακάτω στην συζήτηση για την μια και μοναδική μας διαφορά, αυτή της οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, υπό τον όρο ότι η Τουρκία θα αποδεχθεί ως κοινό παρανομαστή το Διεθνές Δίκαιο. 

Ο κ. Χατζηβασιλείου ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που ο κ. Τσαβούσογλου προβεί σε κάποια προκλητική δήλωση, το ΥΠΕΞ και ο κ. Δένδιας είναι έτοιμοι να δώσουν την προσήκουσα απάντηση. Ο βουλευτής ανέφερε ότι η επίσκεψη του κ. Τσαβούσογλου στην Θράκη είναι μια ιδιωτική επίσκεψη, που σε μια ανοιχτή δημοκρατική χώρα, όπως η Ελλάδα, δεν απαγορεύεται, θα αξιολογηθεί όμως η στάση του επισκέπτη. «Η Τουρκία γνωρίζει ότι στην Θράκη ζουν 120.000 Έλληνες μουσουλμάνοι, Ευρωπαίοι πολίτες που απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με όλους. Επίσης, ξέρει ότι στην Ελλάδα λειτουργούν 127 μειονοτικά σχολεία και 260 τζαμιά. Αυτά τα δεδομένα δεν σηκώνουν προβοκάτσια από τουρκικής πλευράς», υπογράμμισε ο βουλευτής.  

Σε ερώτημα για τους υψηλούς τόνους που διατηρεί ο κ. Ερντογάν, ο κ. Χατζηβασιλείου απάντησε ότι διαφαίνεται η επιμονή του να υπερβεί το μεγαλείο του Κεμάλ Ατατούρκ και να ξανακερδίσει την χαμένη εκλογική του βάση, όπως αυτό αποτυπώνεται  στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. «Ο κ. Ερντογάν παίζει σε πολλά ταμπλώ με την ελπίδα να κερδίσει περισσότερα σε μια μελλοντική διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ. ‘Ομως, αυτό που διαπιστώνεται, είναι ότι η Τουρκία παραμένει εκνευρισμένη από το γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να συνδέσει τα ευρωτουρκικά με τα ελληνοτουρκικά», σημείωσε. Τέλος, ο κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε ότι η Τουρκία δυστυχώς κλίνει προς μια ταυτότητα που την απομακρύνει από τη Δύση και τις αξίες της. «Εμείς δεν το θέλουμε αυτό, επιθυμούμε μια δυτικόστροφη Τουρκία», κατέληξε.