Ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Χατζηβασιλείου συμμετείχε από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2021 στην διερευνητική επίσκεψη της Επιτροπής για την Μετανάστευση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το κλιμάκιο των έξι Ευρωπαίων βουλευτών και Πρόεδρο τον Ελβετό κ. Pierre-Alain Fridez, είχε σειρά συναντήσεων για να ενημερωθεί για την κατάσταση του Μεταναστευτικού στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του κλιμακίου, ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους Υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου, καθώς και εκπροσώπους Ανεξάρτητων Αρχών και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Την Δευτέρα 11 Μαΐου, ο κ. Χατζηβασιλείου μετέβη μαζί με το κλιμάκιο στην Λέσβο, όπου επισκέφθηκαν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Μαυροβούνι, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνο Λογοθέτη. Στο νησί συναντήθηκαν με τους τοπικούς Δημάρχους και τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.