«Το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκεται εντός μιας ισχυρής, ενωμένης Ευρώπης», τόνισε κατά την Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Εξωτερικών των Κοινοβουλίων της ΕΕ ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ και Γραμματέας της Επιτροπής Εθν. Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι η διάσκεψη αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για επιβεβαίωση της επιθυμίας όλων για ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι κοινός στόχος παραμένει η ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρώπη, υπό τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί. Μάλιστα, επανέλαβε ότι τα Δυτικά Βαλκάνια αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφαλείας.

«Η ΕΕ έχει σοβαρά γεωστρατηγικά συμφέροντα στη γειτονιά και γι’ αυτό υποστηρίζουμε την πλήρη ένταξη όλων των βαλκανικών κρατών στην ΕΕ, υπό τους όρους, όμως, που έχουν συμφωνηθεί. Πάνω απ’ όλα, οι ευρωπαϊκές αρχές και ο αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των κρατών πρέπει να είναι απολύτως σεβαστοί», ανέφερε ο βουλευτής.

«Πιστεύουμε ότι σε καιρούς αυξανόμενων παγκόσμιων προκλήσεων και διχασμών, μια σταθερή προοπτική πλήρους ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, είναι προς το ίδιο το πολιτικό και οικονομικό συμφέρον της Ένωσης. Θέλουμε τα Βαλκάνια να γίνουν κομμάτι της ΕΕ», κατέληξε ο βουλευτής Σερρών.