Για τέλος των αναπάντητων τουρκικών αξιώσεων έκανε λόγω στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου. Ο βουλευτής εξήγησε ότι η συνάντηση του κ. Δένδια με τον κ. Τσαβούσογλου αποκάλυψε τις δύο διαφορετικές αντιλήψεις στην διπλωματία. Από την μία η Ελλάδα, που υπεύθυνα και χωρίς δισταγμό προβάλλει τις θέσεις της, με σταθερή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, και από την άλλη η Τουρκία, μια αναθεωρητική χώρα, με έωλες και αστήρικτες εθνικές θέσεις. 

 Το θετικό, σύμφωνα με τον κ. Χατζηβασιλείου είναι ότι καταγράφηκαν καθαρά οι θέσεις και των δύο πλευρών και όλοι στην διεθνή και ευρωπαϊκή σκηνή έχουν πλέον αντιληφθεί την βεντάλια των ελληνοτουρκικών αποκλίσεων, χωρίς κενά και απορίες. Ο βουλευτής τόνισε ότι κανείς δεν έχει πλέον το άλλοθι της άγνοιας για το πώς σκέφτονται οι δυο πλευρές και κυρίως η Τουρκία.

 Σε ερώτημα για το μέλλον των τουρκικών προκλήσεων, ο κ. Χατζηβασιλείου εκτίμησε ότι ο κ. Ερντογάν πιέζεται από την εσωτερική οικονομική κρίση αλλά και την εξωτερική πίεση του διεθνούς παράγοντα, δεδομένων των ανοιχτών λογαριασμών του με τις ΗΠΑ το τρέχον διάστημα, γεγονός που περιορίζει τα περιθώρια ελιγμών του. Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, πιστεύοντας στην αποκλιμάκωση που μπορεί να φέρει μια θετική ατζέντα, έκανε και μια επιπλέον κίνηση καταθέτοντας σειρά οικονομικών και εμπορικών προτάσεων συνεργασίας υπό προϋποθέσεις. 

 Τέλος, σχετικά με τις διερευνητικές επαφές, ο κ. Χατζηβασιλείου, αφού υπενθύμισε ότι η διαφορά με την Τουρκία περιορίζεται στον καθορισμό υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, επεσήμανε ότι παρά τον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων από τις δύο χώρες και τις δυσκολίες των συζητήσεων, οι διερευνητικές παραμένουν ο μόνος δρόμος για να βρεθούν οι πιθανές συγκλίσεις με την γείτονα.