Επικίνδυνους και παρανοϊκούς χαρακτήρισε ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας  Τάσος Χατζηβασιλείου εκείνους που ανεπιτυχώς προσπάθησαν να αμαυρώσουν το κοινωνικό λειτούργημα που επιτελούν οι γυναίκες και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, εκμεταλλευόμενοι ένα μεμονωμένο περιστατικό στην Αττική.

Σε συνάντησή του με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών Ευάγγελο Τσιώτα, το επιτελείο της Διοίκησης Αστυνομίας Σερρών και το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, ο βουλευτής τόνισε ότι απέτυχαν όσοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν μια επικίνδυνη προπαγανδιστική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους αστυνομικούς και την κοινωνία. «Θύμα αυτής της άθλιας προπαγάνδας έπεσε και ο Σερραίος αστυνομικός που κόντεψε να χάσει την ζωή του πριν από μερικές μέρες στην Νέα Σμύρνη, ένα παιδί κόσμημα από το Σιδηρόκαστρο με μεγάλη κοινωνική προσφορά στην τοπική κοινωνία», ανέφερε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι οι αστυνομικοί προέρχονται από τα σπλάχνα της κοινωνίας, από την μικρομεσαία ελληνική οικογένεια και ρισκάρουν την ίδια τους την ζωή στο καθήκον. Τους ευχαρίστησε για τον καθημερινό τους αγώνα στην προστασία της ζωής, της περιουσίας, της αξιοπρέπειας και της ασφάλειας των πολιτών. Με δεδομένη την πανδημία του κορωνοϊού,  ως ελάχιστο δείγμα  ευγνωμοσύνης, ο κ. Χατζηβασιλείου προσέφερε συμβολικά στον Αστυνομικό Διευθυντή και τους αστυνομικούς υπαλλήλους προϊόντα για την ατομική υγιεινή τους, καθώς και την απολύμανση των οχημάτων και των χώρων εργασίας.