Ο κ. Χατζηβασιλείου κατέκρινε την στάση δυνάμεων της αντιπολίτευσης στο ζήτημα, τις οποίες κατηγόρησε ότι επιχειρούν να οδηγήσουν τον δημόσιο διάλογο σε έσχατο σημείο εξαχρείωσης, όταν στηρίζουν αναφορές και hastags, όπως π.χ. «ΝΔ παιδεραστές».

«Οι αποκαλύψεις είναι γροθιά στο στομάχι», τόνισε στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ “Ημερολόγιο” και τον Παύλο Τσίμα ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, αναφερόμενος στο εθνικό σοκ που έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες στον χώρο του αθλητισμού και του θεάματος.

Ο κ. Χατζηβασιλείου επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έδειξε τον δρόμο, στηρίζει όλους όσοι θέλουν να μιλήσουν, στηρίζει τα θύματα και θέλει κάθαρση. «Άλλωστε, η κυβέρνηση δημιούργησε το κατάλληλο κλίμα για να ανοίξουν τα στόματα, όταν μία απλή  ημερίδα για τον αθλητισμό, το «Σπάσε την σιωπή», αποτέλεσε  θρυαλλίδα για να ξεκινήσει με την Σοφία Μπεκατώρου το κύμα των αποκαλύψεων», υπογράμμισε ο βουλευτής.

Ο κ. Χατζηβασιλείου κατέκρινε την στάση δυνάμεων της αντιπολίτευσης στο ζήτημα, τις οποίες κατηγόρησε ότι επιχειρούν να οδηγήσουν τον δημόσιο διάλογο σε έσχατο σημείο εξαχρείωσης, όταν στηρίζουν αναφορές και hastags, όπως π.χ. «ΝΔ παιδεραστές».

«Αυτή η στάση ενέχει τον κίνδυνο να εξελιχθεί το ελληνικό «me too» σε ελληνικό «QAnon». Δηλαδή, να φύγουμε από τις σοβαρές αποκαλύψεις απαράδεκτων περιστατικών κακοποίησης και να πέσουμε σε έναν φόρουμ συνωμοσιολογίας, λασπολογίας και νομιμοποίησης κάθε ψευδούς είδησης και παράλογης σκέψης», υπογράμμισε. Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν αυτό το σκεπτικό διαπράττουν μεγάλο λάθος σε βάρος της δημοκρατίας και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το θέμα στην αυριανή συζήτηση στην Βουλή.

Ερωτηθείς για τις ευθύνες που καταλογίζει η αντιπολίτευση στην κυρία Μενδώνη, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι δεν βλέπει καμία προσπάθεια συγκάλυψης. Όπως εξήγησε, η Υπουργός Πολιτισμού, αμέσως μετά την πρώτη καταγγελία, στις 6 Φεβρουαρίου, δίχως καν να αναφέρεται ακόμη το όνομα του κατηγορουμένου, ζήτησε και έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Λιγνάδη χωρίς καμία καθυστέρηση.

Χαρακτήρισε ως επικοινωνιακή αστοχία τον χειρισμό του θέματος από την Υπουργό, θύμισε, όμως, ότι η κ. Μενδώνη δεν είναι πολιτικός αλλά μια ικανή τεχνοκράτης με σημαντικό έργο στο Υπουργείο Πολιτισμού, με πρωτοβουλίες π.χ. για την Ακρόπολη, το Τατόι, την πινακοθήκη. «Είναι μια πετυχημένη Υπουργός και μια επικοινωνιακή αστοχία δεν συνιστά αιτία αποπομπής της από την κυβέρνηση», ανέφερε ο βουλευτής.

Ο Σερραίος βουλευτής υπογράμμισε ότι σήμερα, που η κοινωνία είναι εξουθενωμένη ψυχικά και οικονομικά από την πανδημία, δεν πρέπει να δημιουργούνται πλαστοί διχασμοί, ούτε να εκτροχιάζεται ο δημόσιος διάλογος. «Το να δηλητηριάζεται η κοινωνία και να δημιουργείται μια αίσθηση βούρκου, είναι επικίνδυνο για την ίδια την δημοκρατία. Έχει ευθύνη η αντιπολίτευση και  θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», κατέληξε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/xatzivasileiou-metoo-grothia-sto-stomaxi-oi-apokalypseis-kyvernisi-stirizei-thymata
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram