Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και διεθνολόγος, Τάσος Χατζηβασιλείου μίλησε στο TheCaller και τον Αιμίλιο Περδικάρη.

Αναφερόμενος στην επιλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία, ο κ. Χατζηβασιλείου υποστήριξε πως ο Τούρκος Πρόεδρος θέλει να μετατρέψει την χώρα του «σε νέο Ιράν. Μέκκα του Ισλαμικού κόσμου».

Όπως συμπλήρωσε, ακόμη και «η Αγία Σοφία είναι ζήτημα εσωτερικής κατανάλωσης» όμως «δεν είναι ελληνοτουρκικό ζήτημα, είναι διεθνές και και για αυτό καλά κάνει και το υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση».

Στην συνέχεια, ο Τάσος Χατζηβασιλείου, υπογράμμισε πως «είναι προσβολή ιστορική και όχι μόνο θρησκευτικού χαρακτήρα η απόφαση για την Αγία Σοφιά» προσθέτοντας πως ο Ερντογάν «δύσκολα θα ανακαλέσει» την απόφασή του.

Επιπλέον, είπε πως «περιμένουμε κυρώσεις από την Ευρώπη αλλά να είναι ουσιαστικές. Θα μπορούσαν να είναι π.χ η διακοπή της τελωνειακής σύνδεσης Ελλάδας-Τουρκίας».

Ο κ. Χατζηβασιλείου σημείωσε έπειτα πως το διάστημα «πριν τις Αμερικανικές εκλογές είναι ύποπτο για να προσπαθήσει η Τουρκία να προκαλέσει στην θαλάσσια περιοχή του τουρκολιβυκού συμφώνου» και συμπλήρωσε πως σε τέτοια περίπτωση «θα πάρει ουσιαστική απάντηση από την ελληνική πλευρά όπως αποφασιστική ήταν η απάντηση που έλαβε στον Έβρο».

Τέλος, για την υπόθεση του Νίκου Παππά επισήμανε πως «αναμένουμε απάντηση από τον ίδιο αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό εφόσον είναι μία υπόθεση με οσμή σκανδάλου θα πρέπει να διερευνηθεί μέχρι τέλους και να μάθουμε την αλήθεια».

Ζωντανά ο βουλευτής της ΝΔ και διεθνολόγος, Τάσος Χατζηβασιλείου

Gepostet von thecaller.gr am Montag, 13. Juli 2020