Ο βουλευτής Ν. Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου μίλησε στην εκπομπή «Από τις έξι» της ΕΡΤ1 για τους ψευδείς ισχυρισμούς της Τουρκίας περί αμφισβήτησης της συνοριακής γραμμής στον Έβρο.

Ο βουλευτής εξήγησε ότι η συνοριακή γραμμή στον Έβρο έχει χαραχθεί με σαφήνεια, βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης, το 1923, και της Συμφωνίας του 1926 και επομένως δεν χωρά καμία αμφισβήτηση ως προς την οριοθέτηση των συνόρων.

Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι οι ειδήσεις περί ύπαρξης τουρκικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος είναι «fake news». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το ζήτημα των τεχνικών έργων στην περιοχή δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης των μικτών επιτροπών, καθώς οι κατασκευές γίνονται ξεκάθαρα σε ελληνικό έδαφος: «Καμία τρίτη δύναμη δεν έχει λόγο σε εργασίες που γίνονται στην ελληνική επικράτεια».

Ο βουλευτής έκλεισε λέγοντας ότι είναι θλιβερό η αντιπολίτευση, για μικροπολιτικούς λόγους, να πέφτει θύμα της τουρκικής προπαγάνδας, υιοθετώντας άκριτα τα τουρκικά «fake news»: «Άλλωστε η Τουρκία συνηθίζει την πολιτική των ψευδών ειδήσεων. Πριν λίγο καιρό, κατηγορούσε την Ελλάδα ότι δήθεν σκοτώνει πρόσφυγες. Η αντιπολίτευση οφείλει να είναι πιο προσεκτική».

Τόνισε ότι, σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δεν διατίθεται να παραχωρήσει ούτε ένα τετραγωνικό εκατοστό γης σε κανέναν: «Δείξαμε αποφασιστικότητα απέναντι στην Τουρκία στα επεισόδια του Μαρτίου, θα το ξανακάνουμε αν χρειαστεί».