O νεοκλεγείς βουλευτής Ν. Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου ήταν προσκεκλημένος χθες στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Al Jazeera, του μεγαλύτερου αραβόφωνου δικτύου στον κόσμο.

Σε ερώτηση για τις διαφωνίες της Ελλάδας και της Κύπρου με την Τουρκία, ο βουλευτής απάντησε ότι αυτές αποτελούν ζήτημα Διεθνούς Δικαίου : «Εμείς τηρούμε το Διεθνές Δίκαιο και σεβόμαστε τις σχέσεις καλής γειτονίας. Η Τουρκία είναι εκείνη που από το 1974 κατέχει παράνομα το βόρειο τμήμα της Κύπρου, παραβιάζει διαρκώς την κυπριακή ΑΟΖ και τον εναέριο χώρο στο Αιγαίο. Μετά απ΄όλα αυτά, η Τουρκία συνάπτει “συμφωνία” θαλασσίων ζωνών με την Λιβύη, την πιο ασταθή χώρα στην περιοχή. Ο Ερντογάν κατέληξε στην Λιβύη διότι δεν έμεινε καμία άλλη χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο με την οποία να μπορεί να συνεργαστεί».

Επιπλέον, ο Σερραίος βουλευτής ρωτήθηκε για το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο. Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: «Η Τουρκία, αρνούμενη το Διεθνές Δίκαιο, δεν δέχεται το αυτονόητο, ότι το Καστελόριζο, η Ρόδος, η Κάρπαθος, η Κρήτη και όλα τα νησιά του Αιγαίου διαθέτουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Κι αυτό το αποδέχονται όλοι». Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι αυτό δεν αποτελεί μόνον ελληνική θέση, αλλά αποτελεί την πραγματικότητα που απορρέει από τις Διεθνείς Συνθήκες.

Ο νοεκλεγείς βουλευτής Σερρών παρουσίασε αναλυτικά στο διεθνές ακροατήριο τις εθνικές θέσεις και τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τις υπερασπιστεί.

 

Ακολουθεί σύνδεσμος με το δελτίο ειδήσεων: