“ Η προστασία της ελευθερίας και η εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας δεν είναι δεξιά ή αριστερή επιλογή. Αποτελεί θεμέλιο της Δημοκρατίας”.

Σήμερα ο Τάσος Χατζηβασιλείου μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ο βουλευτής επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί ακόμη μια απόδειξη της συνέπειας λόγων και έργων της κυβέρνησης. Θύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε εκφράσει τις διαφωνίες της, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση έφερνε στην Βουλή τον νέο Ποινικό Κώδικα χωρίς καμία συναίνεση. Είχε τότε δεσμευθεί ότι θα τον άλλαζε άμεσα και αυτό γίνεται σήμερα πράξη.

Υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο συμβάλλει αποτελεσματικά στην αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου και ασφάλειας των πολιτών, το οποίο είχε βάναυσα πληγεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Θύμισε δε τις προκλητικές άδειες σε τρομοκράτες και βαρυποινίτες και την ανοχή προς κάθε λογής παραβάτες, Ρουβίκωνες και λοιπούς, που δυστυχώς οδήγησαν σε γενική απαξίωση του Κράτους Δικαίου επί ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε ότι «Η προστασία της ελευθερίας και η εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας δεν είναι δεξιά ή αριστερή επιλογή. Αποτελεί θεμελιώδη αρχή για μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία. Η δε ασφάλεια αποτελεί προϋπόθεση της ελευθερίας.»

Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στις πρόσφατες φωτογραφίες με γιάφκες εντός πανεπιστημίων, όπου συγκεντρωνόταν εξοπλισμός και υλικό για παρασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Κι όλα αυτά δίπλα σε αίθουσες όπου καθημερινά μπαίνουν εκατοντάδες φοιτητές, αναρωτώμενος “Άραγε, πόσο απέχουν όλα αυτά από την τέλεση σοβαρότερων εγκλημάτων; Τι εμποδίζει εκείνον που σήμερα κρατάει στο χέρι μια μολότοφ, από το να κρατήσει αύριο ένα περίστροφο; Η απάντηση είναι μία: ο νόμος”.

“Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να υποδύεται τον αυτόκλητο προστάτη τρομοκρατώντας την κοινωνία.”

Ο βουλευτής υπενθύμισε ότι με το αυστηρότερο νομικό πλαίσιο για την τρομοκρατία και τα ποινικά αδικήματα που φέρνει σήμερα η κυβέρνηση, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για επιστροφή στην κανονικότητα. “Έτσι θα δώσουμε τα πανεπιστήμια στους φοιτητές. Έτσι θα δώσουμε τις πόλεις στους πολίτες. Έτσι θα στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση, ότι αυτή η Πολιτεία είναι ευνομούμενη. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να υποδύεται τον αυτόκλητο προστάτη τρομοκρατώντας και εκφοβίζοντας την κοινωνία για να επιβάλει τις απόψεις του”.

Ο βουλευτής έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στο θέμα των ποινών των διακινητών προσφύγων και μεταναστών. “Το έγκλημα των διακινητών είναι διπλό. Αφενός διότι εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο για να κερδοσκοπήσουν, αφετέρου διότι πλήττουν με την δράση τους την ίδια την χώρα μας, συμβάλλοντας στην επιδείνωση ενός προβλήματος που από την πλευρά μας προσπαθούμε να λύσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Είναι απαραίτητο οι ποινές να λειτουργούν αποτρεπτικά στην δράση τους. Και το νομοσχέδιο είναι στην σωστή κατεύθυνση”.